Gündem

Emekli promosyonlarında eylül ayı tablosu ortaya çıktı; özellikle bir banka promosyonlara yaptığı zam ile dikkatleri üzerine çekti! İşte o banka…

Son zamanlarda emeklilere ek bir gelir olması sebebiyle vatandaşların yakından takip ettiği konulardan biri olan emekli banka promosyonlarında yeni bir zam dönemi daha geldi. Bilhassa özel bankaların arasında devam eden promosyon yarışı, çıtanın günden güne artmasını sağlarken; emekli promosyonlarında nakit olarak ödenen tutarlar 8 bin TL’ye; ek kampanyalar ile ödenen tutarlar ise, 10 bin TL’ye kadar yükseldi.

EMEKLİ PROMOSYONLARINDA ÇITA BİR KEZ DAHA YÜKSELDİ

Emekli promosyonlarında eylül ayı itibariyle yeni bir dönem daha açıldı. Bu ay itibariyle bazı bankalar, verdikleri promosyon tutarlarında zamlanmaya giderken; bazı bankalar ise, promosyon tutarlarını sabit tutmaya karar verdi. SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı emeklilerinin ya da emekli maaşı hak sahiplerinin (dul veya yetim aylığı alanların) maaşlarını üç yıl aynı bankadan almaya söz vermesi kapsamında alabildikleri emekli promosyonunda doğrudan maaş taşıma işlemine karşılık ödenen kısım 8 bin TL’ye kadar yükseldi. Emekli yakınını bankaya taşıma ya da fatura ödeme talimatı verme gibi yöntemler ile promosyonları daha da artırabilen emeklilerin bu itibariyle bankalardan alabileceği maksimum emekli promosyonu tutarı 10 bin TL’yi gördü.

EN YÜKSEK EMEKLİ PROMOSYONU VEREN BANKA BU AY TEB OLDU

Promosyonları yeni emekli banka müşterilerine verebilmek adına maaş taşıma işlemini eylül ayının sonuna kadar uzatan bankaların yeni promosyon tutarları netleşti. Bu ay itibariyle Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank 750 TL’ye varan promosyonlar verirken, Denizbank, bin 750 TL’ye varan; Garanti BBVA ise, 6 bin TL’ye varan promosyonlar vereceğini duyurdu. Eylül ayı itibariyle QNB Finansbank, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve ING Bank isimli bankalara, 7 bin TL’ye varan promosyonlar verirken; Türkiye Finans Bankası ve Türkiye İş Bankası ise, 7 bin 500 TL’ye varan promosyonları nakit olarak ödemeye başladı. Öte yandan bu ay nakitte en yüksek promosyonu veren banka 8 bin TL ile TEB oldu.