Ekonomi

Emekli maaşlarına yüzde 40 zam kapıda! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye’de milyonlarca emekli haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasını bekliyor. Bu verilere göre enflasyon farkı kadar zam alacak emekliler şimdiden temmuz ayına odaklandı. Konuyla ilgili emeklileri heyecanlandıran son açıklama Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. Kurtulmuş, “Emekli maaşlarına yüzde 40 dokunuş gerçekleştirilecek” derken vatandaşların heyecanı bir kat daha arttı. Emekli zammı 2022 ne kadar olacak? İşte milyonlarca emekliyi heyecanlandıran emekli maaşına zam açıklamasının detayları…

Emekli Temmuz Zammı Ne Kadar Olacak?

Emeklilerin gözü kulağı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamma çevrildi. Ak Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, emekli maaşlarına zam konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında emekli aylıklarına yüzde 40 dokunuş gerçekleştireceklerini söyleyen Numan Kurtulmuş, “Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vaz geçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek.” diyen Kurtulmuş’un bu açıklaması büyük ilgi gördü. Vatandaşlar TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasını bekliyor. Haziran ayında enflasyon sabit kasa bile temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarına yüzde 35.64 oranında zam yapılacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Eldeki verilere göre şu anda 6 bin 341 lira olan en düşük memur maaşı 8 bin 560 liraya, en düşük 4 bin 289 lira olan memur emeklisi maaşı ise 5 bin 790 liraya ulaşacak. 2000 öncesi SSK emeklisi maaşları 4 bin 467 liraya, 2000 sonrası SSK maaşı ise 2 bin 759 liraya yükselecek. 5 aylık verilere göre en düşük esnaf Bağ-Kur’u maaşı 3 bin 254 lira olacak.