EkonomiKamu

Emekli maaşları Temmuz ayında ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli 2021 Ramazan Bayramı için ikramiyelerini mayıs ayının ilk haftasında Kurban Bayramı ikramiyelerinin temmuz ayının ortasında alacak. Emeklilere ayrıca Temmuz ayında maaş zammı yapılacak. Peki, Temmuz ayında emekli maaşları ne kadar olacak?

Corona virüsü pandemisi döneminde gelirlerini artırmanın yolunu arayan emeklilere güzel haberler peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sene emekli ikramiyelere enflasyon oranında zam yapılabileceğini söyledi. Emekliler ikramiye zammı için sevinirken bir yandan da maaş zammı için araştırmalara başladı. Yılda 2 kez maaş zammı alan emekliler Temmuz ayında gelirlerinin ne kadar artacağını merak ediyorlar.

İlk 6 aylık enflasyon yüzde 7.09 olarak gerçekleşebilecek

Bu sene Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Konu hakkında değerlendirmede bulunan uzmanların Nisan ayı beklenti anketindeki tahminlere göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 7.09 olarak gerçekleşebilecek.

Söz konusu tahmin ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 7.09 maaş zammı yapılacak. Böylece ek ödeme dahil en düşük maaş Bağ-Kur esnaf emeklilerinde 2 bin 44 liradan 2 bin 189 liraya çıkacak.
2000’den önce emekli olan SSK’lılarda ise en düşük maaş 2 bin 419 liradan 2 bin 591 liraya çıkacak.

Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne kadar olduğuna ilişkin ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama yapıldığında sitemizden ulaşabilirsiniz.