EkonomiGündem

Emekli maaşı alanlar dikkat: Hesaplara geri ödemesiz 2750 TL yatırılacak!

Emekli maaşı alanlar promosyon kampanyalarına ilgi gösteriyor. Bankalar, emeklileri ilgilendiren promosyon kampanyalarıyla ilgili duyuru yapıyor. Akbank, resmi internet sitesi üzerinden emekli promosyon kampanyasını açıkladı. Emekli maaşını Akbank’a taşıyanlara 2750 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Banka, emekli maaşını Akbank’a taşıyan emekliye 2750 TL’ye kadar ödeme yapacağını belirtti. Kampanya 31 Mayıs’ta sona erecek.

NAKİT PROMOSYON KAMPANYASI DETAYLARI VE KOŞULLARI;

SGK emekli maaşını 1 Nisan 2022 – 31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Akbank’a taşıyarak 3 yıl boyunca maaşını Bankamızdan almayı taahhüt eden ve promosyon başvurusunda bulunan emekliler faydalanabilecektir.

Promosyon ödemesi için SGK ile imzalanmış olan “Gelir/Aylık Alanlara Promosyon Ödenmesine İlişkin Protokol” koşulları geçerlidir.

Müşterinin promosyondan faydalanabilmesi için gelir/aylıklarını üç yıl bankamızdan almayı taahhüt etmesi gerekmektedir. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlamaktadır.

SGK gelir/aylığını Akbank’a taşıyan emekliler için promosyon tutarı emeklinin 1 aya denk gelen gelir/aylık tutarına göre hesaplanır. İlgili tutar bir aya tekabül eden net gelir /aylığın 1.500 TL ye (1.500 TL hariç) kadar olması halinde 1.850 TL, 1.500 – 2.500 TL (2.500 TL hariç) arasında olması halinde 2.300 TL, 2.500 TL’nin üzerinde olması halinde 2.750 TL’dir. Nafaka ve haciz kesintileri bulunan kişiler için ilgili kesintiler çıkarıldıktan sonra kalan tutara göre promosyon ödemesi yapılır.

Her kişi promosyondan sadece 1 kez faydalanabilir.

Bankamızdan birden fazla emekli maaşı alan müşteriler, 1 den fazla maaşı için promosyon talebinde bulunurlarsa ilgili maaşların toplam tutarına göre 1 kez promosyona hak kazanır.

“Emekli Promosyon Taahhütnamesi” ni imzalayarak promosyon başvurusunda bulunan müşterilerin ilk emekli maaşlarının Akbank’a yatmasına istinaden 3 iş günü içinde ödemesi gerçekleştirilir.

Taahhüt süresi içinde vefat haricinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödememin kesilmesi veya herhangi bir sebeple gelir/aylığının farklı bir bankaya taşınması durumunda, veya müşterinin taahhüt süresi dolmadan promosyon taahhüdünü sonlandırmak istemesi durumunda, promosyon ilişkisi iptal edilecek olup, Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak kıstelyevm usulü ile ödenen promosyon tutarı geri alınacaktır.