Gündemİzmir HaberleriManşet

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’dan şok açıklama: “Yunan topçusu namluyu İzmir’e çevirdi”

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım Doğu Akdeniz'deki Türkiye-Yunanistan gerginliğine dair önemli açıklamalar yaptı.

Gayri askeri statüde olmasına rağmen Yunanistan adalarını silahlandırıyor. Doğu Akdeniz’deki gerginliklerin üzerine açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım “Türk adaları Alman ve ABD yapımı tank ve uçaksavarlarla dolduruldu. Taarruz Helikopteri, Türkiye’ye yönelik bir harekat için hazır bekletiliyor” dedi. Yunan Topçusu’nun hedefinde başta İzmir-Çeşme olduğu ifade edildi.
Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz ve Adalar gerilimi devam ediyor. Yunanistan’ın uluslararası hukuku yok sayarak adaları silahlandırılması gerilimi daha da arttı. Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım hangi adada hangi silahların bulunduğunu açıkladı. Yunan Topçusu’nun hedefinde başta İzmir-Çeşme var.
Ümit Yalım “Gayri askeri statüdeki adalar ile Yunanistan’ın 2004’te işgal ettiği Türk adaları, Alman yapımı Rheinmetall MK 20 uçaksavar silahlarıyla donatıldı. Taşoz-Ahikerya arasındaki Adaları’nda ABD yapımı Hummer jipleri ile M113 ‘Zırhlı Personel Taşıyıcı’lar var. Limni Adası’na ABD yapımı TOW Tanksavar silahları yerleştirildi” dedi.
Ümit Yalım “ABD yapımı silahları kullanan Yunan Topçusu’nun hedefinde başta İzmir-Çeşme var. Adalara konuşlandırılan Yunan Mekanize Tümen ve Tugayları’nda, Amerikan yapımı M-48 Tankları kullanılıyor. Sisam Adası’nda konuşlu. Yunan Mekanize Tugayı tanklarının namluları Türkiye’ye yönlendirilmiş. ABD yapımı APACHE Taarruz Helikopteri, Türkiye’ye yönelik Taarruz Harekatı için hazır bekletiliyor. 14 Ada’dan 12’si silahlandırılmıştır” diye konuştu.

ASKER KAYNIYOR

Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım “Midilli’de 1 Yunan Mekanize Tümeni, Limni, Sakız ve Sisam Adaları’na birer Yunan Mekanize Tugayı olmak üzere 3 Mekanize Tugayı konuşlandırıldı. Taşoz, Semadirek, Bozbaba, İpsara ve Ahikerya olmak üzere toplam 5 adada Tabur-Alay seviyesinde askeri birlik var” dedi.

SİSAM ADASI

“Limni ve Midilli Adası’na savaş uçakları yerleştirdiler” diyen Yalım sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bilinmelidir ki 1923 Lozan Antlaşması’yla Yunanistan’a bu adaların sadece kullanma hakkı verilmişti. Adaların egemenliği ile deniz yetki alanları ve hava sahası Türkiye’de kalmıştır.”