Ekonomi

Emekli ikramiyesinde açıklanan yeni rakamı ilk defa duyacaksınız! Emekliye bayram ikramiyesi 10.625 TL

Ramazan ve Kurban bayramlarına özel yılda iki defa 2000 TL olarak emekliye verilen bayram ikramiyesinde yenilik söz konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından ‘Gereken değerlendirmeleri yapıyoruz’ sözüyle emekli ikramiyesi zammı için bir ışık yakılmıştı.

Emekli ikramiyesinin ne kadar olacağına ilişkin SGK uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamaları gündeme oturdu. İşte haberin detayları…

10 Nisan’daki Ramazan Bayramı için emekliye verilecek ikramiye vatandaşı merakta bırakıyor. Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? Emekli maaşı ek zam ödemelerinin ardından emeklinin gözü bayram ikramiyesine çevrildi.

Bakan Vedat Işıkhan tarafından emekliye bayram ikramiyesine yönelik açıklamalar yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katılmış olduğu programda emekliler tarafından merakla beklenen bayram ikramiyesi ödemeleri için yapılacak olan zammın sinyalini şu şekilde ifade etmişti:

“Her iki bayram için. Bu kapsamda bugüne dek toplamda 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi şeklinde emeklilerimize ödeme yaptık. Tabi ki bütün alanlarda olduğu gibi emeklilerimizin istek ve ihtiyaçları önceliğimiz. Emeklilerimize 5 bin lira bir defaya mahsus 5 bin lira destek verdik. Bir ödeme yaptık. Emeklilerimiz rahat olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de her daim emeklilerimizin yanındayız. Biz de Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile görüşme yapacağız. Gereken değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunacağız. Ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gereken tüm çalışmaları ve adımları atarız.”

Emekli ikramiyesinde belirlenen yeni rakam ne oldu?

Yapılan açıklama milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı. Rakamlara ilişkin iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor. Bazılarının açıklamalarına göre 2000 liralık ikramiyenin yüzde 50 zam ile 3000 TL’ye çıkacağı bazılarına göre ise yüzde 150’lik artışla 5000 TL’ye kadar çıkması bekleniyor. Asgari ücret, en düşük emekli maaşı gibi rakamlarda nokta atış tahminde bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise yeni yılda emeklilere yapılan zammın çok düşük olduğunu söyleyerek 4 bin TL civarında emekli ikramiye verilmesinin talep edildiğini ifade etti.