Teknoloji

Elon Musk iş görüşmelerinde bu favori sorusundan vazgeçmiyor

Tesla ve SpaceX gibi büyük firmaların yöneticisi Elon Musk, dünyadaki en başarılı iş adamlarının arasında yer alıyor.

2014 senesinde Alman Auto Build ile yapmış olduğu bir röportajda Elon Musk, büyük bir teknoloji firmasında çalışmak için üniversite diplomasına gerek olmadığını, diplomadan ziyade becerilerin çok daha önemli olduğunu söyleyerek şunları söylemişti:

“Her zaman durum böyle değil”

“Birisi büyük bir üniversiteden mezunsa bu onun harika şeyler yapabileceğine göstergedir. Fakat bu durum her zaman böyle değildir.

Larry Ellison, Bill Gates ve Steve Jobs gibi insanlara bakarsanız, üniversite mezunu olmadıklarını görüyorsunuz. Fakat bu insanları işe alma şansınız olsa bir saniye dahi düşünmezdiniz.

Son 1 senede Tesla hisselerinde meydana gelen artışla beraber dünyanın en zengini ünvanını alan Elon Musk’in iş yaşamındaki başarısının üzerine gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor.

Yaklaşık olarak 280 milyar dolarlık serveti elinde barındıran Elon Musk’ın iş görüşmelerine atfettiği önem dikkati çekerken, adaylarla yapmış olduğu görüşmelerde klasik bir sorusu olduğu paylaşıldı.

Musk iş görüşmelerinde ne soruyor?

50 yaşında olan Elon Musk, firmalarına alacağı adaylara hangi okulu bitirip bitirmediğiyle ilgilenmediğini söylerken, “Üzerinde çalıştığın en büyük problem neydi ve bunu nasıl çözdün?” diye soruyor.

Elon Musk’ın bu soruyla adayların problemlerle başa çıkma kapasitesini ölçtüğü vurgulandı.