Bilim

Elon Musk, insan beyninin bilgisayara bağlanacağı tarihi açıkladı!

Girişimci Elon Musk, insan beynine çip takarak bilgisayarlarla birleştirecek şirketi Neuralink'in etkinlik tarihini açıkladı!

Ünlü girişimci Elon Musk, insan beyniyle bilgisayarı birleştirecek şirketi Neuralink’in etkinliklerine ne zaman başlanacağını duyurdu.

Elon Musk; elektrikli otomobil üreten Tesla, uzay seyahatlerinin seyrini değiştiren SpaceX, toplu taşımada çığır açmayı hedefleyen Hyperloop’tan sonra şimdi insan beynine çip takmayı planlıyor.

İnsanların beynine çip takarak bilgisayarlarla aralarında doğrudan bağlantı kurmayı hedefleyen Musk, bu hedefle etkinliklerine başlayacak Neuralink’in açılış tarihini verdi. Milyarder girişimci bu hedefi için Neuralink’in 28 Ağustosta bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

Milyarder girişimci Elon Musk geçtiğimiz gün kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Musk, cuma gecesi TSİ 01:00’de gerçekleşecek çevrimiçi etkinlikte çalışan bir Neuralink cihazı gösterileceğini ifade etti. Neuralink 2016 yılında hayata geçirilmiş, şirketin amacı yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine ara yüzleri geliştirmek olarak açıklanmıştı.

“BEŞ YIL İÇİNDE İNSANLAR KONUŞMAYA İHTİYAÇ DUYMAYACAK!”

Musk geçtiğimiz aylarda söz konusu teknoloji hakkında yaptığı açıklamada, beş yıl gibi kısa bir süre içinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyacı olmayacağını söylemişti.