EkonomiGündem

Elinize 1000 TL para geçecek: Karşılıksız ödeme için hemen başvuru yapın!

Yüzlerce vatandaşın eline karşılıksız 1000 TL para geçecek. Başvuru detayları belli oldu. Destek ödemeleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu maddi desteklerden biri de 1000 TL karşılıksız yardım oldu. Her ay ya da belirli aralıklarla ihtiyaç sahibi kişilere ödeme yapılacak. 1000 TL olan bu yardım İBB ya da Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor.

Dar gelirli aileler özel yapılan destek ödemeleri devam ediyor. Çok sayıda vatandaş karşılıksız yapılan bu ödemeleri merakla araştırıyor. 1000 TL maddi yardım başvurusu detayları da merak konusu oldu. Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İBB tarafından 1000 TL yardım yapılıyor. Buna göre, İBB’ye ait yardımdan yararlanabilmek için ALO 153 hattın bilgi alınabiliyor ya da belediye binasına gidilmesi gerekiyor.

1000 TL MADDİ YARDIM BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

E-devlet 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından cevabı oldukça merak edilen sorular arasındadır. E-devlet üzerinden başvuruda bulunacak olan kişilerin öncelikle sisteme girebilmek için T.C. kimlik numarası ve şifre girmeleri gerekmektedir.
Sisteme girdikten sonra arama kısmına Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım kartı yazıldığında doğrudan ilgili sayfaya yönlendirme yapılmış olacaktır. Bunun yanı sıra dorudan başvuru sayfasına gidebilmek için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti burada bulunan bağlantı adresine tıklamak yeterli olacaktır. Başvuruda bulunacak olan ve başvurusu değerlendirmeye alınacak olan vatandaşlar için kriterler şu şekildedir;

65 yaş üzeri ve bakıma muhtaç olan kişiler

Belirli bir oranın üzerinde engeli bulunan vatandaşlar

Dul ve çocuklu kadınlar

Aylık haneye giren ücretin, asgarinin dörtte biri veya altında oluyor olması

Şehit ve gazi ailesi ve yakınları

Yukarıda belirtilen durumlar içerisinde bulunan kişilerin başvuruda öncelikli olarak değerlendirilmesi, ihtiyaç durumlarının yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.

1000 TL MADDİ YARDIM DETAYLARI

1000 TL maddi yardım nasıl alınır sorusunun cevabı için pek çok farklı alternatif olduğundan yazının başında bahsetmiştik. Bunun için Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara başvurulabileceği gibi İBB tarafından yapılan yardımlara da başvurulabilmektedir. Her iki yardım başvurusu için de başvuru formunda istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru biçimde doldurulması gerekmektedir.

Başvuru formu doldurulduktan belirli bir süre sonra başvurunun mevcut durumu hakkında bilgi almak mümkündür. Bunun için e-devlet üzerinden sorgulama ekranı açılabileceği gibi kurumların resmi telefon numaralarından da bilgi alabilmek mümkündür.

İBB başvuruları için ALO 153 numarasını aramasını aramak yeterlidir. Aile- Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yoğunluktan dolayı telefon üzerinden yanıt vermeyebilmektedir. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama doğrudan buradaki bağlantı adresine tıklayarak sorgulama yapılması yeterli olacaktır.