EkonomiManşet

Elektrik fiyatları ile ilgili yeni karar: 1 Nisan’dan itibaren uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tarifelerine ilişkin kararı 26 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre 1 Nisan tarihinden itibaren elektrik tarifeleri, vergi ve fonlar dahil olmak üzere tüm tüketici grupları için sabit tutuldu.

Türkiye’deki milyonlarca elektrik tüketicisini ilgilendiren karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. EPDK tarafından alınan karara göre, 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere vergi ve fonlar dahil tek zamanlı tarifeler için kilovatsaat başına 55,15 kuruş, gündüz tarifesi için kilovatsaat başına 55,91 kuruş ve gece tarifesi için kilovatsaat başına 26,73 kuruş olarak sabit tutuldu.

Toptan satış tarifesinde indirim

EPDK, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından uygulanacak aktif elektrik toptan satışında, dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satış bedelinin kilovatsaat başına 16,9149 kuruş olmasına karar verdi.

EPDK, 30 Aralık 2020’de 20,5000 kuruş olarak belirlemişti. Yapıla düzenleme ile beraber, EÜAŞ’ın bu kapsamda uygulayacağı aktif elektrik enerjisi toptan satış tarifesinde yaklaşık yüzde 17,5 indirime gidilmiş oldu.
EÜAŞ’ın dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamındaki satış bedeli ise kilovatsaat başına 33 kuruş olarak kaydedildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan karara ulaşmak için tıklayınız.