Ekonomi

Elektrik faturasını ödemekte zorlananları ilgilendiriyor: PTT aracılığı ile yapılıyor!

2021 yılında devletin dar gelirli ailelere desteği devam ediyor. Bu sene faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için 118 TL’ye varan destek veriliyor. Devlet tarafından verilen destekten PTT aracılığı ile faydalanılabiliniyor. Peki, elektrik faturası için verilen desteklerden kimler yararlanabilir? Desteğe başvurular nasıl yapılıyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin mağduriyetini önlemek için 2021 yılı desteklerine devam ediyor. Bu kapsamda ‘Dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ ödemeleri yapılıyor. Ancak destekten faydalanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor.

Fatura desteği şartları nelerdir?

Her ay yapılan destekten faydalanmak için hanedeki kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin (AGİ hariç) 3’te 1’inden az olması gerekiyor. Dört kişilik ailede gelir 3.409 liranın altında geliri olanlar desteğe başvuruda bulunabiliyorlar.

Elektrik faturası destek ödemesi ne kadar?

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (59.25 TL)

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (79 TL)

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (98.75 TL)

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (118.50 TL).

Fatura desteği başvuruları nereye yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyenler Kaymakamlık Sosyal Yardım Hizmetler Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunabilirler. Ayrıca başvuru detayları ile ilgili bilgileri ALO 144’ü arayarak öğrenebilirsiniz.