Ekonomi

Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar dikkat: 2021’de başvuru yapabilirsiniz!

Salgın sürecinde pek çok vatandaş ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Ancak devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara elektrik faturası yardımı yapıyor. Peki, kimler elektrik faturası yardımından faydalanabilir? Başvurular nereye ve nasıl yapılacak? İşte cevabı…

Elektrik faturası ödemekte zorlanan pek çok devletin fatura yardımından habersiz. Oysa devlet yardıma başvuru yapan vatandaşlara aylık 118 liraya kadar ödeme yapıyor. 2021 yılında da devam eden destekten faydalanmak için bazı şartları sağlamak gerekiyor.

Kimler yardımdan faydalanabilir?

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler. Elektrik faturası yardımından faydalanmak için mernis adresinize bağlı Kaymakamlık Sosyal Yardım Hizmetler Müdürlüğüne giderek şahsen başvuru yapabilirsiniz. Başvurularınız için gerekli tüm detayları ALO 144’ü arayarak bilgi alabilirsiniz.

Elektrik faturaları nereye yatırılacak?

Elektrik yardımı başvurusu kabul edilenlerin daha sonradan herhangi bir kuruma tekrar başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir.
Elektrik parası yardımı her ay düzenli olarak verilir. Durumunuzda, belirtilen şartlara göre iyileşme olmadığını müddetçe, bu sosyal yardım kapsamında elektrik parası yardımı alabilirsiniz.

Elektrik faturası ödemeleri ne kadar?

Destek miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre 59 lira ila 118 lira arasında değişiyor. Buna göre;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (59.25 TL)

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (79 TL)

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (98.75 TL)

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (118.50 TL).