Ekonomi

Elektrik faturası ödemesi yapan herkesi ilgilendiriyor: Ziraat Bankası duyurdu!

Ziraat Bankası resmi internet sayfası üzerinden elektrik faturası ödemesi yapan herkesi ilgilendiren önemli bir duyuruda bulundu. Banka tarafından yapılan açıklamada, yeterli bakiye olmasa dahi ödemelerin yapılabileceği bildirildi. Söz konusu ödeme özelliğinden faydalanmak için ise Ziraat Bankası müşterisi olmak gerekiyor.

Türkiye’de binlerce kişi bankacılık hizmetlerinden faydalanıyor. Vatandaşlar fatura ödemek için şubeye gitmek yerine banka uygulamalarını kullanıyorlar. Bu kapsamda Ziraat Bankası otomatik ödeme duyurusunda bulundu. Banka açıklamasında, “Şubelerimizde vadesiz hesap açtırarak elektrik, su, doğalgaz faturalarınızı ödeyebileceğiniz ve her türlü düzenli ödemelerinizi yapabileceğiniz gibi yeterli bakiyeniz olmasa dahi vadesiz TL hesabınızı Kredili Mevduat Hesabı’na dönüştürerek, faturalarınızın zamanında ve güvenilir biçimde ödenmesini sağlayabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Elektrik, doğalgaz ve su faturaları Banka ATM’lerinden, İnternet Şubesi’nden, Cep Şube’den veya 444 00 00 – 0850 220 00 00 Çağrı Merkezi’ni arayarak ödenebiliyor.

Bankkart Kredi Kartı Uygulamasıyla Otomatik Ödeme Talimatı’nın Özellikleri

Bankamıza Otomatik Ödeme Talimatı vererek borcunuzu son ödeme tarihinde değil, kredi kartınızın son ödeme tarihinde ödeme avantajını kazanabilirsiniz.

Fatura / prim ödemelerinizi kredi kartı ekstrenizden takip edebilme kolaylığını kazanabilirsiniz.

Hesaba verilen Otomatik Ödeme Talimatı’ndan farklı olarak bu uygulama ile faturanız / primleriniz için son ödeme tarihinde hesap bakiyenizin yeterli olup olmadığını düşünmenize gerek kalmaz.

Faturalarınız / primleriniz, kredi kartınızın limiti dâhilinde düzenli olarak ödenir.

Fatura veya prim tutarınız fatura / prim ödemenizin son ödeme tarihinde kredi kartı ekstrenize yansıtılır.

Faturalarınızın / primlerinizin kredi kartınızdan ödenmesi işlemi için ücret alınıp alınmayacağı kurumlar ile yapılan anlaşmalara bağlı olarak farklılık göstermektedir.