Ekonomi

Elektrik faturası ödemekte zorlananlar dikkat: 118 TL daha ödemek için bunu yapmanız gerekiyor!

Pandemi süreci birçok vatandaşı ekonomik olarak etkiledi. Bu dönemde vatandaşlar ödemelerini yapmakta zorlanabiliyorlar. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlar için ise devlet fatura desteği veriyor. 118 TL daha az ödeme yapmak isteyenler ise gerekli şartları sağlıyorlarsa başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Devlet maddi olarak zor durumda olan vatandaşlara çeşitli destek ödemeleri yapıyor. Elektrik faturası ödemekte zorlanan vatandaşlar destek ödemesi yapılıyor. Ancak ödemelerden faydalanmak isteyenlerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir

1. 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğunuzun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının karar organı olan Mütevelli Heyetleri tarafından tespit edilmesi gerekmektedir.

2. 2828 sayılı Kanun kapsamında bakıma muhtaç engelli olarak Evde Bakım Yardımı almıyor olmanız gerekmektedir.

3. Kronik hastalığınız nedeniyle cihaza bağımlı şekilde hayatınızı sürdürmek durumunda bulunduğunuzu ispatlamak için sağlık raporunuzun olması gerekmektedir.

Destek şartlarını sağlayanlar, güncel elektrik faturası, başvuru dilekçesi, hanedeki kişilerin T.C. kimlik kartlarının fotokopisi ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Fatura desteğinden faydalanmak için Elektrik tüketimi desteği için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekiyor. Ayrıca Kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuru yapılabiliyor. Başvuru işlemlerini yaptıktan sonra geçerli T.C. kimlik kartınız ve elektrik faturanız ile beraber herhangi bir PTT şubesine gitmeli ve bilgilerinizi iletebilirsiniz.