Ekonomi

Elektrik faturası kendi adına gelen vatandaşların dikkatine: Devlet faturalarınızı ödeme kararı aldı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal devlet olma sorumluluklarını yerine getiren kamu kurumlardan olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birçok farklı sosyal yardım modeli geliştirerek ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda yardım modellerinden biri olan elektrik tüketim desteği için yeni bir duyuru yayınlayan bakanlık, hizmet kapsamının genişletildiğini bildirdi.

Bakanlık Elektrik Tüketim Desteği Hizmetinin Kapsamını Genişletti!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de birçok başlık altında karşılıksız yardım hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda bakanlık tarafından geliştirilmiş olan yardım modellerinden birisi olan elektrik tüketim desteği, artan enerji fiyatlarına karşın fatura bedellerini ödemekte zorlanan vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Sene başında yapmış olduğu duyuru ile birlikte elektrik faturası tüketim desteği hizmetinin, bu yıldan itibaren evde bakım gören kronik hastalara da sunulacağını bildiren bakanlık, bir yeni duyuru daha yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre devlet tarafından sunulan yardım hizmetlerinin birinden yararlanan ihtiyaç sahiplerinin, herhangi bir başvuruya gerek kalmadan otomatik olarak elektrik tüketim desteği hizmetinden yararlanabilecekleri bilgisi kaydedildi. Böylelikle bakanlık, ilgili yardım modelinin kapsamını bir kere daha genişletmiş oldu.

Elektrik Tüketim Desteği Tutarları 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik tüketim desteği başlığı altında yaptığı fatura yardımlarını şu şekilde ilan etti:

  • 1-2 kişilik ailelere: 103 TL
  • 3 kişilik ailelere: 137,33 TL
  • 4 kişilik ailelere: 171,67 TL
  • 5+ kişilik ailelere: 206 TL

Elektrik Tüketim Desteği Başvurusu Nereden Yapılır?

Devlet tarafından belirlenmiş olan otomatik yardım alma grubunda yer almayan vatandaşlar, e-devlet sistemi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile Sosyal Hizmet Müdürlükleri aracılığı ile fatura desteği başvurusunda bulunabilmektelerdir.