Ekonomi

Elektrik faturası ile ilgili flaş değişiklik: Sadece belirli günlerde yapılabilecek!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle elektrik faturaları için düzenlemeye gidildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, yalnızca pazartesi-perşembe günlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında kararı aldığı öğrenildi. İşte yapılacak kesintiler…

Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nde bir dizi düzenleme yapıldığı öğrenildi. Şubat ayında yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemeye göre, 65 yaş üstü tüketiciler, şehit aileleri ve gazilerin elektrikleri borçlanmadan ötürü kesilmesi oldukça zorlaşacak.65 yaş üstündeki elektrik tüketicilerine ait olduğu ev kullanıcılarının, engelli kullanıcıların ve şehit aileleri ile muharip/malul gazilerin elektrikleri yalnızca art arda 3 faturanın ödenmemesi durumunda kesilebilecek.

Kesintiler hangi günler yapılacak?

Ayrıca elektrik kesintisi için günler belirlendi. Cuma günleri, sokağa çıkma yasaklarının olduğu hafta sonları ve bayramlarda da elektrik kesintisi yapılamayacak. Buna göre, elektrik kesintisi pazartesi-perşembe günlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında yapılabilecek.