Ekonomi

‘Elektrik faturam yüksek’ diyenler dikkat: Bunu yapan para ödemiyor!

Birçok vatandaş yüksek gelen elektrik faturalarından şikayet ediyor. Bu nedenle bazı vatandaşlar güneş enerjisi araştırmaya başladılar. Kaynağı güneş olan güneş enerjisini evde kullanabilmek için de para harcamak gerekiyor.

Güneş enerjisi son dönemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Elektrik faturasını yüksek bulan vatandaşlar internet sayfalarında güneş enerjisini araştırmaya başladılar.

Milliyet’in haberine göre Sinop’ta bir vatandaş Almanya’da evlerde gördüğü güneşten elektrik üretmeye yönelik sistemi kendi evine uygulamaya karar verdi.
Evinin bahçesine panel kurduran Kezban Karaman “Elektrikten anlayan gençler evlerinin üstlerine yapsınlar, elektriklerini üretsinler. Elektrikten anlayan gençler elektrik parası vermesin” ifadelerini kullandı.

 

Güneş enerjisi kullanmadan önce bilinmesi gerekenler

Çatının durumuna göre, kurulabilecek güneş enerjisi sistemi hakkında değerlendirme yapılması gerekiyor. Böylece kurulacak güç ve panel sayısı da ortaya çıkacaktır. Ayrıca evde ne kadar enerji tüketildiğini bilmek ve bölgenin iklimi güneş enerjisinde önemlidir. Ev tipi güneş enerjisi elektrik faturasını düşürür, çevre dostudur, uzun ömürlüdür, dışa bağımlılık gerektirmez, sessiz bir şekilde çalışır.

Kurulum ve diğer gerekli işlemleri yaptıktan sonra hemen kar beklemek yanlış olacaktır. Evde güneş enerjisi uzun dönemde kar sağlamaya başlar.