EkonomiGündem

Elektrik Faturaları İle İlgili Açıklama Yapıldı: Yeni Düzenleme Nasıl Olacak?

Son dönemlerde oldukça artan elektrik zamları vatandaşın faturalarına da yansımaya devam ediyor. Vatandaşlar artan elektrik faturalarını ödemeye zorlanırken elektrik faturaları ile ilgili yeni düzenleme yapılması konusu gündeme geldi.

Son günlerde vatandaşlar ev ve iş yerlerine gelen elektrik faturası ile ilgili tepkilerini duyurmaya başladı. Artan fatura fiyatları hükümet tarafından da yakından takip edilmekte.

NTV’ ye elektrik faturaları ile ilgili düzenleme açıklamalarında bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarına ilişkin düzenlemeler ile ilgili bilgi verdi.

Ocak Ayında Zam Yapıldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, “Şunu çok net söylemek gerekir. Bunu siyaseten önemsiyoruz. Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğalgaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu. Ama sonrasında gelen birtakım taleplerle birlikte 210 kilovatsaate çıkarıldı.

Enerji Bakanlığı Çalışmalar Yürütüyor

Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Topyekun hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon.

Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Dağ yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez‘in yeni düzenlemeler ile ilgili talepleri dinleyerek değerlendirdiğini söyledi.