EkonomiGündem

Elektrik faturaları 3 ay ertelendi: 15 Ekim’e kadar başvuru yapın!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında elektrik faturalarına ilişkin karar yer aldı. Tüketicilerin elektrik tüketimine ilişkin tahsilatların ertelenmesi ile ilgili karar ile 3 ay ödeme yapmak istemeyenlerin 15 Ekim’e kadar dilekçe sunması gerekiyor.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da sel felaketinde zarar gören vatandaşların elektrik faturaları ile ilgili karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda “Bu Karar; Kastamonu, Sinop ve Bartın illerinde 11 Ağustos 2021 tarihinden itibaren yaşanan sel felaketinin etkilerini azaltmak üzere, elektik tüketimlerine yönelik tahsilatların ertelenmesine dair iş ve işlemlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.” Denildi.

Dilekçe vermek gerekiyor

Erteleme yapmak isteyenler için ise “Konutu, işyeri tarımsal üretim alanı kullanılabilir halde olan tüketicilerden, bu yerlere ilişkin mevcut elektrik aboneliğinin fatura tahsilatının ertelenmesi kapsamına alınmasına dair dilekçeyi 15/10/2021 mesai bitimine kadar ilgili görevli tedarik şirketine sunanlar veya bu taleplerini aynı tarihe kadar çağrı merkezleri ya da çevrim içi başvuru kanalları üzerinden ilgili görevli tedarik şirketine iletenler” denildi