Ekonomi

Ekrem İmamoğlu’ndan Tepki! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun Sert Sözleri “Bir Devlet Cadı Avı Yapamaz”

Yeni açıklamaları ile dikkat çeken İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu sert sözlerle tepki gösterdi. UKOME toplantısında yaşanılanlarla ilgili konuşan İmamoğlu devletin asker ve polisinin karıştırılmasının doğru olmadığını sert sözlerle dile getirdi. Vatandaşı korumak amaçlı istediği yüzde 50 zammın kabul edilmediğini ve 30 büyükşehir belediyesi arasında sadece İstanbul’a zorluk çıkarıldığını dile getirdi. UKOME toplantısını vatandaşın hak ettiğini alana kadar tekrar yapacağını da sözlerine ekledi.

Bir Şey Bulmadan Gelmeyin!

İBB’de terörist olduğu iddialarına da cevap veren İmamoğlu “80’e yakın müfettiş ve görevli geldi her şeye baktılar alakası olmayan şeylere bile bir şey bulamadılar. Bir şey bulmadan gelmeyin emri almışlar belli ki ancak bulacakları bir hatamız yok” şeklinde açıkladı. 8 personelle ilgili dosyanın tespit edildiğinin bunlarında yarısının eski dönemde işe alındığının kendileri ile bir ilgisinin olmadığını ifade eden İmamoğlu gerekli tespitlerin yapılıp sonuçlanacağını bir suçlu varsa cezasını çekeceğini sözlerine ekledi. 86 bin çalışanın olduğunu her birinin zan altında bırakıldığının bu yapılanın “cadı avı” olduğunu ve devletin böyle bir şey yapmaması gerektiğini de ekledi.

İstanbul’da Ulaşım Sorunu

İstanbul üzerinde farklı planlarının olduğunu ancak İstanbul’u kaybederek bu planları gerçekleştiremedikleri bu yüzden her konuda olduğu gibi ulaşım ve taksi konularında da kendilerine zorluk çıkarıldığını ifade eden İmamoğlu sorunu çözene kadar UKOME toplantılarını yapacağını belirtti. Eski yönetimin zorluk çıkarmak adına İstanbul için bir şey yapmadığını sert bir dille ifade eden başkan bu “İstanbul’a ihanettir” şeklinde konuştu.

Adaylık Açıklaması

Her partinin adayı kendi partisinin genel başkanıdır şeklinde konuşan İmamoğlu kendi adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi. Bu sürecin zor ve dikkatli yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu doğru karar verilmesi adına çalıştığını belirtti.