Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan 'seçimler yenilensin' tepkisine karşılık: "Kargalar bile güler"

Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul yerel seçimleri ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak  “Cumhurbaşkanı’nın diyeceği bir laf mı bu? Yüksek Seçim Kurulu hangi şaibeye neden oldu da kendini aklayacak. Bırakın baskı altına almayı artık YSK’yi zan altında bırakmaya başladılar.” diye konuştu.

Erdoğan’ın ‘Yüksek Seçim Kurulu kendisini aklasın’ dediğini anımsatan Öztrak, 

Daha önce gerçekleştirilen seçimlere atıfta bulunan CHP’li Faik Öztrak, “16 Nisan referandumunda, 24 Haziran seçimlerinde sorun yok, 31 Mart ilçe belediyelerinin seçimlerinde sorun yok ama Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yolsuzluk var… Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını kabul etmenin zamanı geldi. Baştan beri söylüyoruz, bir seçimde yolsuzluk varsa o yolsuzluğu gücü elinde tutanlar yapar.” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: KARGALAR BİLE GÜLER 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tekrarı çağrısına bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aynı zarftan çıkan belediye meclisi oyları pırıl pırıl, İlçe belediye başkanlığı oyları pırıl pırıl ama İBB oyları şaibeliymiş. Buna kargalar bile güler.” ifadesini kullandı.
 Aynı zarftan çıkan belediye meclisi oyları pırıl pırıl, İlçe belediye başkanlığı oyları pırıl pırıl ama İBB oyları şaibeliymiş. Buna kargalar bile güler.

Kadıköy’de halkla buluşan İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, şaibe iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu şöyle konuştu:

“İstanbul’da meclis üyesi oyunu bize verdiler bu yüzden çoğunluğuz’ diyorlar. Aynı sandığa atılan oyda, büyükşehir belediye başkanlığı oylamasında şaibe var diyorlar. Buna kargalar bile güler. Karga var mı burada? Gülme sesini duydum karganın.”

Ayrıca İmamoğlu, “Birileri bu şehrin yaşayanlarını ayırmaya çalışsa da biz birleşeceğiz.” dedi.

İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkanı İmamoğlu cuma günü de YSK’den bir seçim kararı çıkarsa ne yapacağı sorusuna, “Biz, yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz. Biz, sadece bu seçimi kazandık, kararı bekliyoruz.” diye yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 25’inci Olağan Genel Kurulunda yaptığı açıklamada YSK’ye seçimleri iptal etmesi çağrısında bulundu.

Hiçbir zaman milletin üzerinde bir irade tanımadıklarını belirten Erdoğan, “Ortada bir şaibe var, yolsuzluk var. Her şey açık net ortada. Seçimlerin yenilenmesi YSK’yi de aklayacaktır.” ifadelerini kullandı

Bir yanıt yazın