Ekonomi

Ekonomi uzmanlarından, güncel piyasa yorumları geldi! “Dolar 20 TL olacak” iddiası ortalığı karıştırdı! Güncel dolar kuru

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinden itibaren yükselişe geçen dolar kuru, beraberinde diğer döviz kurlarının ve altın fiyatlarının da yükselmesine sebep olmuştu. Aralık ayının ortasında Merkez Bankasının müdahaleleri ve hükümetin kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kararı ile bir gecede sert bir düşüş yaşayan piyasalar, ocak ayının itibari ile dalgalı hareketlerini sürdürerek, sabit bir fiyattan işlem görmeyi başarmıştı.

Yeni dönemde, yaklaşık olarak iki ay boyunca sabit değerlerden işlem gören ekonomi piyasaları, Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararı baskıları ile tekrar yükselişe geçti. Bu noktada piyasalara dair yeni yorumlarını yayınlayan ekonomi uzmanları, yaptıkları sert tespitler ile gündemin karışmasına sebep oldular.

Selçuk Geçer’den Dolar Kuru Tahmini!

Ekonomi piyasalarına ve muhalefete dair yaptığı sert eleştiriler ile dikkat çeken piyasa uzmanlarından biri olan Ekonomist Selçuk Geçer, yeni dönemde ortaya çıkan olumsuz piyasa gelişmelerinden sonra daha önce piyasalara dair yapmış olduğu yorumları güncelledi.

Merkez Bankasının faiz indirimi kararlarını ve o dönem içerisinde dolar rezervlerini piyasaya sürmesini eleştiren Ekonomist Selçuk Geçer, bu konuda Merkez Bankasının ve hükümetin hatalı olduğunu ve mevcut piyasa problemlerinin çözüme kavuşturulmaması durumunda, yakın zaman içerisinde doların 20 TL’yi bulacağını iddia etti.

Tunç Şatıroğlu’ndan Piyasa Yorumları!

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra vatandaşlar tarafından en çok takip edilen piyasa uzmanlarından biri olan Ekonomist Tunç Şatıroğlu, haftalık piyasa yorumlarını yayınladı. Ekonomist Şatıroğlu geçtiğimiz yıl görevden alından Merkez Bankası başkanından sonra doların bir gecede yüzde yüz fiyat artışına gittiğini ve bu durumun, kolay kolay düzelemeyeceğini ifade etti.

24 Mart Dolar Fiyatı

Dolar, yeni güne şu seviyelerden başladı:

  • Alış: 14,8263 TL
  • Satış: 14,8305 TL