Ekonomi

Ekonomi uzmanından 2022 emekli ikramiyesi açıklaması: Bu yıl bayram ikramiyeleri…

Gündelik hayat şartlarının çeşitli ekonomik ve siyasi gelişmelerin ışığında günden güne zamlanıyor olması, özellikle bir maaş ile ayın sonunu getirmeye çalışan emeklilerin dar boğaza düşmesine sebep oldu. Bu noktada nakde olan ihtiyaçları artan emekli vatandaşlar, önümüzde ki günlerde kutlanacak olan Ramazan Bayramı için yatırılacak olan emekli ikramiyesi tutarlarını araştırmaya başladılar.

Nakit ihtiyaçlarını emekli ikramiyeleri ile bir nebze de olsa karşılayabileceklerini düşünen emekli vatandaşlar, 2022 bayram ikramiyelerinin ne kadar yatırılacağını merak etmeye başladılar. Bu noktada TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Cem Kılıç’tan konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Emekli İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

2018 yılından 2021 yılına kadar 1000 TL olarak hesaplara geçen emekli ikramiyeleri, geçtiğimiz yıl bin 100 TL olarak hesaplara aktarılmıştı. Ancak bu tutarın pandemi, Rusya- Ukrayna savaşı, FED faiz kararı baskıları ve daha pek çok faktör çerçevesinde giderek pahalılaşan gündelik hayat şartlarına iyi bir şekilde hizmet etmeyeceğinin anlaşılması üzerine emekli vatandaşların ikramiye talepleri artmaya başladı.

Bir süredir gündeme gelen emekli ikramiyelerine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu, hala gizemini korumaya devam ediyor.

Öğretim Üyesinden İkramiye Tahmini!

Yeni dönem emekli ikramiyesinin ne kadar olacağı gizemini korumaya devam ederken, TOBB ETÜ Öğretim üyesi Cem Kılıç konuya ilişkin tahminlerde bulundu. Kılıç, enflasyonun giderek artmasının emekli ikramiyesini de arttıracağını düşündüğünü ve tutarın en az 2 bin TL olarak açıklanmasını beklediğini ifade etti.

Emekli Vatandaşlardan Emekli İkramiyesi Talebi!

Giderek artan enflasyon oranı ve diğer olumsuz ekonomik gelişmeler, her kesimden vatandaşta olduğu gibi emekli vatandaşlarda da nakit ihtiyacının artmasına yol açtı. Emekli ikramiyelerine bel bağlayan vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından emekli ikramiyelerinin 2 bin 500 TL’ye kadar yükselmesi gerektiğini düşündüklerini paylaştılar.