Gündemİzmir Haberleri

Ekmek parası için her gün ölüme meydan okuyorlar!

İzmir in Buca ilçesinde çöp konteynırlarının içine girerek, ekmek parası için plastik ve karton toplayan Sureyeli çocuklar her gün ölümle burun buruna geliyorlar.

İzmir Buca’da, Şirinyer İzban istasyonu yakınındaki 2 metrelik çöp konteynırlarına atlayarak çöp toplayan iki çocuk görenleri şaşkına çevirdi. Koronavirüs salgınına rağmen maskeleri ve eldivenleri olmayan çocuklardan biri yaklaşık 2 metrelik konteynırın içine atlarken arkadaşı da çöpten çıkan atıkları yere dizdi.

Çevredeki insanların uyarılarına kulak asmayan çocuklar işlerine devam etti. Konteynırdaki pisliğe aldırış etmeden atıklara dokunan iki çocuğun daha sonra ellerini temizlemeden yüzlerine ve gözlerine de dokunduğu görüldü.

BİZ UZUN ZAMANDIR BU ŞEKİLDE ÇÖP TOPLUYORUZ

Vatandaşların tüm uyarılarına rağmen işlerini yapmaya devam eden ve Türkçe konuşmayı çok bilmeyen çocuklardan biri; “Biz Türkmeniz. Arkadaşım ekmek parası için çöp konteynırına giriyor. Plastik, cam, metal ve kağıt atıkları toplayıp satıyoruz” dedi.

ASIL SORUMLU AİLELER

Etrafta olaya şahitlik eden vatandaşlar ise çocuklardan çok ailelerini suçlayarak, “Ailelerinin bu çocuklara sahip çıkması gerekiyor. Bu çocuklar hasta olacaklarını düşünemezler. Anne babaları bilinçli olsa zaten bu şekilde çöp toplamalarına izin vermez. Bu yaşta bu çocukları ekmek parası için çalışmaya zorlamazlar” diyerek İzmir’i yetkilileri bu çocuklara sahip çıkmaya çağırdılar.