EkonomiGündem

Ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş zam kararı: Yarından itibaren zamlı alınacak!

Ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş zam kararı alındı. İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Alınan karara göre, ilde ekmek 2 TL’den 2.5 TL’ye çıktı. Bu kapsamda İstanbul’da yaşayan vatandaşlar yarından itibaren ekmeği zamlı alacak. Öte yandan İzmir’de de ekmeğe zam gündeme geldi.

Ekmek fiyatlarına zam yapıldı. İstanbul Fırıncılar Odası’nın İstanbul’da ekmek fiyatlarının 2 TL’den 2.5 TL’ye çıkmasını öngören ağustos ayındaki zam talebi, İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 3 ay sonra kabul edildi.

Ticaret Bakanlığı’na gidecek karar, İTO’nun kasım ayında yapılan meclis toplantısında yapılan oylama ile meclisten geçti. Dünya gazetesindeki habere göre, İstanbul için 1 kg ekmek fiyatı azami 10,87 TL’yi geçmemek kaydıyla 230 gram ekmek için 2,50 TL olacak şekilde hazırlanan azami fiyat tarifesiyle satışa sunulacak.

İBB’DE 8 KASIM’DAN İTİBAREN ZAM YAPMIŞTI

Başta un olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar uzun süredir zam konusunda girişimlerde bulunuyordu. Un fiyatları yıl başından bu yana yüzde 40’tan fazla artmıştı. Söz konusu gelişmelere paralel olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) de Halk Ekmek Büfeleri’nde sattığı 39 çeşit paketli unlu mamullerine 8 Kasım’dan itibaren yüzde 33,5 civarında zam yapmıştı.

İZMİR’DE DE EKMEĞE ZAM YOLDA

İzmir’de ekmek fiyatlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul ve Ankara’da zamlanan ekmeğin ardından İzmir’de de ekmek fiyatlarına artış talebi gündeme geldi. Talebin onaylanması durumunda İzmir’de ekmek 2,5 liradan satılacak.