EkonomiGündem

Ekmek fiyatlarına zam mı gelecek? Duyuru yapıldı!

Ekmek fiyatlarına son gelen zamdan sonra yeniden zam geleceği konuşulmaya başlanılmışken konu ile ilgili açıklama geldi. Tüm Türkiye’de 5 TL’ye sabitlenen ekmek fiyatlarına yeniden zam geleceği gündeme taşınmıştı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, konu ile ilgili açıklamada bulundu.

EKMEK FİYATLARINA ZAM MI GELECEK?

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı NTV’ye yaptığı açıklamasında, “Aralık ayında yaptığımız toplantıda ocak ve şubatta zammın gündemde olmadığını söylemiştik. Bugün de gündemimizde bir fiyat artışı söz konusu değil” dedi.

Ülke genelinde azami kilogram fiyatının 25 lira olduğunu hatırlatan Balcı, “Gram ve fiyat olarak değişiklik arz edebiliyor. 200 gram ekmek 5 liradan satılabiliyor. Bunun altında satanlar var ama en yüksek fiyat kilogramı 25 lira. Kasım ayından bu yana uygulanan fiyat uygulanıyor” diye konuştu.

ZAM İÇİN BELLİ BİR ZAMAN YOK

Balcı, “Bu fiyat Ocak ve Şubat’ta devam edecek. Şubat ayında görüşülecek herhangi bir konu yok. Ben konuyu oda başkanımızla da görüştüm. Ekmek fiyatında artış gündemimizde olan bir şey değil. Şu anda ekmeğin fiyat artışına yönelik bir çalışmamız ve görüşülecek bir ay ve gün belli değil. Giderlerimizi yakından takip ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.