Ege HaberleriEkonomiGündemİzmir Haberleri

Ekmek fiyatları artık zamlı mı satılacak? Ekmek kaç para?

İzmir’de ekmek dün geceden itibaren zamlı satışa geçti.Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamüller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, artan girdi maliyetleri nedeniyle fiyatlara zam yapıldığını dile getirdi. Dün geceden itibaren ekmek zamlı fiyatı ile satışa sunuldu. Ekmeğe ne kadar zam yapıldı ? Ekmek kaç para oldu? İşte tüm detaylar…
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ekmek ve Unlu Mamüller Grubu Meclis Üyesi Hüseyin Sağır, artan girdi maliyetleri nedeniyle İzmir’de 200 gram olan ekmeğin 230 grama çıkarılarak ekmek fiyatının 2 liradan 2,50 liraya yükseldiğini açıkladı. Zamlı fiyatları bugünden itibaren geçerli olacak.
İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre Hüseyin Sağır, 1 Temmuz’dan itibaren girdi maliyetlerinin yüzde 40 oranında attığını fakat kendilerinin yüzde 20 zam yaptıklarını belirterek: “Bu zam geçici olarak bize bir can suyu oldu. Fırıncı esnafı olarak çok zor durumdayız. Temmuz ayında aldığımız un fiyatı 155 liraydı, şu anda 300-350 lira aralığında alıyoruz. Fiyat arttırdığımız zaman sevinirdik ama şimdi sevinemiyoruz, önümüzü geremiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde her şey daha iyi olur. Allah ülkemize ve devletimize zeval vermesin.” ifadelerinde bulundu.