Gündem

Ehliyeti olanlar: Yarın başlıyor!

Ehliyeti olan ve aktif araba kullananları ilgilendiren yen. Bir duyuru yapıldı. 81 il valiliğine gönderilen yazı ile yarın yeni uygulamaya geçiliyor. Buna göre; otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Araç sahiplerini ilgilendiren yeni gelişme İçişleri Bakanlığı tarafından duyuruldu. Bakanlık internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, yarın otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırlarının uygulanmaya başlanacağı bildirildi. Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

Yeni hız sınırları:

Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s,

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı. Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.