Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ehliyeti olanlar dikkat! 5 Aralık duyurusu yapıldı: 846 TL para ödeyeceksiniz

Türkiye genelinde Aralık ayı itibari ile kış lastiği takma zorunluluğu başladı. Uzmanlar tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı ve zorunlu olmasa bile kış lastiği kullanmak gerektiği bildirildi. Bu noktada lastik bakım servis müdürü Ümit Sel önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında sadece kar olarak düşünülmemesi gerektiğini belirten Sel yağışlı havalarda, hava sıcaklığının 8 derecenin altına düşmesi ile birlikte kesinlikle kış lastiği olması gerektiğini vurguladı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Ümit Sel açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Can güvenliğimiz ve mal güvenliğimiz için bir an önce kış lastiğine geçilmesi gerekiyor. Ben kendi aracıma kış lastiğini taktım. Bu sabah dikkatimi çekti mesela arabama bindim kontağı çalıştırdım. Aracımda dışarısının sıcaklığı eksi 6 derece gösteriyordu. Burada artık kış lastiği takılması gerekiyor. İlk fırsatta kış lastiği takılması gerekiyor. Resmi tarih 1 Aralık ila 1 Nisan tarihleri arasında. Kış çetin geçti, kış uzadı. Şartlar değişti, bu sizin inisiyatifinize kalmış”

Lastiklerin tarihlerinin de çok önemli olduğunu belirten Ümit Sel Kış lastiğinin özellikle diş derinlikleri diğer yaz lastiklerine göre daha farklı olduğunu kılcal damarlar olabildiğini bunlara dikkat edilmesi gerektiğini kış lastiği alınırken yol tutuş performanslarına bakılacak, ses desibellerine bakılacak, kış lastiği alınırken bakılması gereken temel unsurlar olduğunu paylaştı. Ayrıca Sel’in açıklamaları şöyle oldu:

PARA CEZASI VAR

“Tarih kısmı çok önemli. Bayat lastik olmamasına dikkat etmek lazım. 2-3 ay kullanılan bir lastik. Genelde kauçuk yapısı bozulabiliyor. Bu yüzden en yeni tarihi almakta fayda var. Lastiğin üzerinde bunları belirten yerler var. Lastik üzerinde etiketler var. Kış lastiğinde etiket çok önemli.

Nisan ayında sona erecek kış lastiği takmamanın 846 lira cezası bulunuyor.”