Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ehliyet sahibi olanlara 9 Ekim duyurusu yapıldı! 35 yaş üstü mutlaka yaptırsın: Yaptırmayan dev ceza öder

Eski tip ehliyeti olan vatandaşların mutlaka yeni tip ehliyetini almaları gerektiği belirtilerek bu yenileme işleminin 31 Aralık’a kadar mutlaka yapılması gerektiği ifade edildi. Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabileceği paylaşılırken ehliyet yenileme ücretinin 15 TL olduğu paylaşılırken yaptırmayan kişilerin dev ceza ödeyeceği aktarıldı. 31 Aralık sonrasında yenileme işlemi yapmamış olan vatandaşlara rekor ceza verileceği ifade edildi.

MUTLAKA YAPTIRIN

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetler için yeni dönem başlatıldığı duyurularak yeni döneme tamamen geçiş için de yeni tarih paylaşıldığı bildirildi. 31 Aralık’a kadar eski tip ehliyeti olanların mutlaka yaptırması gerektiği ifade edildi.

RANDEVU ADRESİ

Ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların NVİ’den randevu alması gerektiği bildirildi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınabileceği paylaşıldı.

GEREKLİ EVRAKLAR

Randevuya ehliyet yenileme işlemi için gelecek vatandaşların ise şu belgeleri hazır etmeleri gerekiyor:

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)