EkonomiGündem

Ehliyet sahibi milyonlarca vatandaşa önemli duyuru: Zorunlu oldu!

Milyonlarca ehliyet sahibi vatandaşa duyuru yapıldı. Belirlenen tarihe kadar yapılması zorunlu oldu. Alınan karara göre, eski tip ehliyet kullananların ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Bu kapsamda, ehliyet yenilemek için süre azaldı.

Eski tip ehliyet kullanan sürücüleri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapılması zorunlu oldu. Söz konusu tarihe kadar ehliyet sahibi vatandaşların ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Ehliyet yenilemek için gerekli belgeler ve ödenecek tutar merak ediliyor.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN SÜRE VERİLDİ

Eski tip ehliyet kullanan vatandaşların 31 Aralık 2022 tarihine ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Ehliyet yenileme için zaman azalıyor. 31 Aralık son tarih olarak belirtilirken, vatandaşların işlemleri son güne bırakmaması gerektiği bildirildi. Son güne bırakanlar uzun kuyruklarla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle 31 Aralık 2022 tarihine kadar ehliyet yenilenmesi gerekiyor.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Milyonlarca ehliyet sahibinin eski tip ehliyetini yenilemesi gerekiyor. Ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Ehliyet yenilemek için de bazı belgeler gerekiyor.

İşte o belgeler;

– Kimlik Belgesi

– Sürücü Sağlık Raporu

– Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

– 1 adet biyometrik fotoğraf

– Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

– Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Ehliyet yenilemek için gerekli evrakları ya da belgeleri topladıktan sonra bir de bankaya yatırmanız gereken ehliyet ücreti var. Bu ücret belirli bankalara yatıyor ve 15 tl olarak belirlendi.

ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATACAK?

Akbank

Aktif Bank

ING Bank

Şekerbank

Türkiye Vakıflar Bankası

Kuveyt Türk Katılım Bankası

Albaraka Türk Katılım Bankası

T.C. Ziraat Bankası

Türk Ekonomi Bankası

Garanti Bankası

Denizbank

PTT Bank