Genel

Ehliyet Kimlik Birleştirme Randevusu Nasıl Alınır? Ehliyet Kimlik Birleştirme Gerekli Belgeler, Evraklar Neler?

Geçtiğimiz pazartesi uygulamaya geçen ehliyet kimlik birleştirme nasıl yapılır? İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatıyla başlayan Ehliyet Kimlik Birleştirme Gerekli Belgeler, Evraklar Neler?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasıyla geçtiğimiz pazartesi başlayan yeni tip TC kimlikler ile yeni tip ehliyetlerin birleştirme işlemi nasıl yapılıyor. Başvuru yapanların ehliyetleri yeni tip cipli TC kimliklerine yüklenmeye başlandı. Ehliyetlerini kimlikleriyle birleştirmek isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine başvuru yapıyorlar. Peki ehliyet ve kimlik kartı nasıl birleştirilir? Randevu nasıl alınır? Kimlik ile ehliyet birleştirme ücretli mi?

EHLİYET KİMLİK BİRLEŞTİRME RANDEVUSU NASIL ALINIR? KİMLİK İLE EHLİYET BİRLEŞTİRME ÜCRETİ

Ehliyet bilgilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirilmesini sağlayan, “Hayat Kimliğinle Kolay” projesi kapsamında sürücü belgesi bilgileri yeni cipli TC kimlik kartına yüklenmesi uygulamasına geçildi. Sürücü belgesi bilgilerini kimlik kartına yükleme işlemleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 21 Eylül Pazartesi itibariyle başladı. Bu işlemi yapmak isteyenlerin öncelikle kimlik ehliyet birleştirme randevusu alması gerekiyor. Yeni uygulama ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ehliyet Kimlik Birleştirme Randevusu Alma İşlemi Nasıl Yapılır? Ehliyet ve kimlik kartını birleştirmek için randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan randevu.nvi.gov.tr kısımdan veya ALO 199 çağrı merkezinden alınabiliyor.

EHLİYET KİMLİK BİRLEŞTİRME GEREKLİ BELGELER, EVRAKLAR NELER?

Ehliyet Kimlik Birleştirme için Gerekli Belgeler Neler? Ehliyet ve kimlik birleştime için gerekli belgeler konusuna gelirsek, yeni tip sürücü belgesi ve çipli kimlik kartı olması yeterlidir. Eski sürücü belgeleri yeni kimlik kartlarına yüklenemiyor. Vatandaşların öncelikle eğer yoksa yeni kimlik kartı ile sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor.