Gündem

EGO’dan duyuru: Sıhhiye, Kızılay, Maltepe, Beşevler, Bahçelievler, Emek, AŞTİ istikametine…

EGO Genel Müdürlüğü Ankara’da yaşayan vatandaşlar için önemli bir duyuruda bulundu. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Sıhhiye, Kızılay, Maltepe, Beşevler, Bahçelievler, Emek, AŞTİ istikametine daha kısa sürede ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlanabilmesi amacıyla yeni bir hizmet verilmeye başlandığı bildirildi.

Ankara’da toplu taşıma kullanan vatandaşlar için Kasım ayı içerisinde yeni bir duyuru yapıldı. Buna göre, ulaşımda kolaylığın sağlanması için 308 Karapürçek-Cebeci-Dikimevi hat numaralı araçların hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünce, Karapürçek semtine hizmet veren mevcut güzergâhlarımızdaki yolcu yoğunluk oranlarının dengelenmesi, Cebeci semtinden TCDD Başkentray Banliyö trenlerine ve Dikimevi semtinden Ankaray Hafif Raylı Toplu Taşımacılık Sistemimize aktarma yapılarak kent merkezi konumunda bulunan Sıhhiye, Kızılay, Maltepe, Beşevler, Bahçelievler, Emek, AŞTİ istikametine daha kısa sürede ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlanabilmesi amacıyla;

24 Kasım 2022 Perşembe günü itibarıyla; Karapürçek Caddesi’nden hareket ederek Talatpaşa Bulvarı istikametine, 308 Karapürçek-Cebeci-Dikimevi hat numaralı araçlarımızla hizmet verilmeye başlanmıştır.

308 hat numaralı güzergâhımızda, ilk etapta sabah-akşam, genel mesai ve ders başlangıç-bitiş saatlerine uygun olacak şekilde saat 06.35-18.15 aralığında 7 adet servisle hizmet verilmektedir.

İlerleyen süreç içerisinde yolcu yoğunluk oranlarındaki artışa bağlı olarak servis sayıları ve hareket saatlerinde düzenleme yapılması ön görülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.