Gündem

EGO’dan Cumhuriyet Bayramı duyurusu: Ankaralılara duyuruldu, saat 06.00’dan saat 24.00’e kadar uygulanacak!

EGO Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile Ankaralılara duyuruda bulundu. Söz konusu duyuruda, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, 29 Ekim Cumartesi günü 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar ulaşımın ücretsiz olacağı bildirildi.

Ankara’da toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için EGO Genel Müdürlüğü duyuruda bulundu. Bu kapsamda yapılan açıklamada, EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY’ın 29 Ekim’de vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceği açıklandı.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:


EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçları ile (EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY) “Cumhuriyet Bayramı”mızın 99.yılı olan 29 Ekim 2022 Cumartesi günü vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verilecektir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …” kararı gereği vatandaşlarımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, ücretsiz faydalanabileceklerdir.

342 güzergâhta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “Şehir İçi Ulaşım/Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünü kutluyor, başta İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve değerli silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.