Ekonomi

Eğitim destek kredisi ile 100 bin liraya kadar nakit veriliyor

Halkbank tarafından eğitim destek kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kredi kampanyasında eğitim desteği için 36 ay vade imkanı ile 100 bin liraya kadar kredi verilebileceği belirtildi ve şöyle devam edildi:

“Çocuklarınızın eğitimi için 100.000 TL’ye kadar 36 ay vadeli kredimizdir. 10.000 TL kredinizi 36 ay vade ve 52,50 TL tahsis ücreti ödeyerek, %1,69 faiz oranı ile alabilirsiniz. Ya da dilerseniz, aynı tutarı tahsis ücreti ödemeden, 36 ay vade ile %1,74 faiz oranıyla da alabilirsiniz.”

KREDİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu kredi kampanyasının üst limitinin 100 bin lira olduğu belirtildi ve bu kredinin serbest ödemeli, ister artan veya azalan taksitli, ister 3 ayda bir ödemeli ya da ilk taksiti 2 ay ertelemeli imkanı bulunduğu vurgulandı.

BAŞVURU VE ÖRNEK ÖDEME 

Kredi kampanyasına başvuruların Halkbank şubeleri üzerinden yapılacağı belirtilerek örnek ödeme ve açıklamaları şöyle oldu:

Yıllık maliyet oranları faiz, tahsis ücreti ve vergileri kapsamakta olup örnek vade ve tutar üzerinden hesaplanmıştır.

Tahsis ücretine %5 Banka Sigorta Muamele Vergisi(BSMV) dahildir.

Kredi faiz oranları Bankamızdan sigorta talep eden müşterilerimiz için geçerlidir.

Ürün kapsamında en fazla 100.000 TL kredi kullanılabilir.

Eğitim kredisinden ilköğretimden lise son sınıfa kadar eğitim öğretim veren Devlet Okulları, Özel Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izinli Kurslar, Spor Okulları, Yaz Okulları vb. eğitim ve kültür hizmetleri veren kurumların öğrenci velileri ve ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yararlanabilir. Müşterilerin eğitim ücretini gösteren belgeyi/proforma faturayı ibraz etmesi ve müşteri beyan formunu doldurması gerekmektedir.

Halkbank, gerektiğinde kredi şartlarında değişiklik yapma ve krediyi durdurma hakkını saklı tutar.