Editörün SeçtikleriGündem

Ege’den acı haber geldi: Alev alev yanıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınına karşı yoğun bir mücadele yürütüldüğü paylaşıldı ve Pınarlıbelen Mahallesi’nde başlayan yangın, çevrede büyük bir endişe yarattığı ifade edildi. Bu noktada yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandığı belirtildi ve alevlerin kontrol altına alınması için hızla çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

YOĞUN ÇABA HARCANIYOR

Pınarlıbelen Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın çıkması üzerine, hızla hareket geçildiği ve ihbarı alan Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çok acil olarak bölgeye sevk edildiği belirtilerek yangına müdahale eden ekipler, hem havadan hem de karadan yoğun çaba harcayarak çalışmalarına devam ettikleri bildirildi.

BÜYÜK MÜDAHALE BAŞLADI

Orman yangınına müdahale için geniş bir ekipman ve personel desteği sağlandı. Müdahale kapsamında 8 uçak, 10 helikopter, 33 arazöz, 10 itfaiye aracı, 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı, 2 ambulans, 1 TOMA ve 16 su tankeri kullanıldığı belirtilerek hava ve kara ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yangının yayılmasının önüne geçilmeye çalışıldığı da açıklandı.

EKİPLER ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Yangın, dağlık ve sarp araziye doğru hızla ilerliyor. Bu durum, müdahale çalışmalarını daha da zorlu hale getiriyor. Kara ekipleri, hortumları omuzlayarak ve el birliğiyle ormanın derinliklerine doğru ilerleyip alevlerle mücadele ederken ekiplerin özverili çalışmasının yangının kontrol altına alınmasında oldukça önemli olduğu da aktarıldı.