Gündem

Ege’deki fırtına nedeniyle flaş karar: Seferler iptal edildi!

Kuzey Ege’de beklenen fırtına nedeniyle flaş bir açıklama geldi. Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre, Çanakkale’de, olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada’ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.

Meteroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Ege Bölgesi’ne yapılan uyarılardan sonra GESTAŞ A.Ş’tan da flaş bir karar açıklaması geldi. Buna göre, olumsuz hava koşulları sıkıntıların yaşanmaması için Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli- Bozcaada hattındaki bazı feribot seferleri iptal edildi.

GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün olumsuz hava koşullarından dolayı, Gökçeada’dan saat 16: 00, Kabatepe’den ise saat 10: 00 ve 18: 00 seferleri iptal edilmiştir. Ayrıca, Geyikli-Bozcaada hattında, olumsuz hava koşullarından dolayı Bozcaada’dan saat 16: 00 ve Geyikli’den saat 18: 00 seferleri iptal edilmiştir”

MGM tarafından bugün için yapılan uyarılar:

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve doğu kesimlerde, yer yer kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.