Gündem

Ege’de koronavirüs sakinliği!

Türkiye koronavirüsle mücadele etmeye devam ediyor. Tedbirleri kapsamında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde genel olarak sakinlik hakimdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını açıklamıştı. Şuana kadar Türkiye'de 30.217 vaka, 649 ise ölüm sayısı bulunuyor.

Türkiye koronavirüsle mücadele etmeye devam ediyor. Tedbirleri kapsamında vatandaşların ‘Evde kal’ çağrısına uyduğu görüldü. İzmir ve İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde sessizlik hakimdi. İzmir’de sokak ve caddelerde sakinlik gözlemlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde koronavirüs vaka ve ölüm sayılarını açıklamıştı. Şuana kadar Türkiye’de 30.217 vaka, 649 ise ölüm sayısı bulunuyor.

EGE’DE KORONAVİRÜS SAKİNLİĞİ

Ege Bölgesi’ndeki illerde, Kovid-19 salgını nedeniyle süren “evde kal” çağrısının etkisiyle sokak ve meydanlarda sakinlik gözlemlendi.

İzmir’de önemli meydanlarının başında gelen Konak tarihi Saat Kulesi ve çevresi boş kalırken, insanların dışarıya zorunlu olmadıkça çıkmadıkları görüldü.

Denizli’de de şehrin en işlek yerlerinden insan yoğunluğunun olmadığı görüldü.

Manisa’da vatandaşların yoğun olduğu alanlar boş kalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların da maske takıp tedbir aldıkları gözlemlendi.

Uşak’ta ise kent genelinde vatandaşların kalabalık olduğu alanlar, sokak ve meydanlar boş kaldı.

Aydın’da da kent genelinde vatandaş yoğunluğunun olmadığı görüldü.

6 NİSAN VAKA VE ÖLÜM SAYISI

6 Nisan pazartesi günü yapılan testleri ve çıkan sonuçları sosyal medya hesabından açıklayan Fahrettin Koca 21.400 yapılan testte vaka sayısı 3.148 olarak belirlendi. 75 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybederken 284 kişi de sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Bu verilerle birlikte 1.326 kişi ülkemizde corona virüsü yenerek sağlığına kavuştu. 649 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Ülkemizdeki toplam vaka sayısı 30.217 olurken test sayısı ise 202.845 oldu.