Gündemİzmir HaberleriManisa Haberleri

Ege’de İzmir ve Manisa için deprem endişesi: Büyük deprem olacak!

Ege Bölgesi’nde İzmir ve Manisa için flaş bir deprem uyarısı yapıldı. Söz konusu illerde büyük deprem beklendiği bildirildi. Manisa’nın bir deprem kenti olduğu belirtilen açıklamada, kentte 7 ve üstü deprem beklendiği bildirildi. Öte yandan İzmir dahil olmak üzere birçok il için de deprem konusunda endişelerin olduğu kaydedildi.

İzmir ve Manisa dahil bazı iller için deprem açıklaması geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Manisa ve İzmir’e dikkat çekti. Manisa için açıklama yapan Prof. Görür, 7.0 ve üstü büyüklüğünde deprem olacağını belirtti. Öte yandan Görür, ‘İzmir’de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir’de 15 tane fay var.’ ifadelerini kullandı.

MANİSA’DA 7 VE ÜSTÜ DEPREM BEKLENİYOR

Manisa’da büyük bir depremin olacağını belirten Prof. Dr. Görür, “Manisa, tarihi dönemlerden tutun çok yakın zamanlara kadar 7 ve üzerine çıkan büyük depremlerin olduğu bir yer. Dolayısıyla Manisa’da deprem olacak. Ne zaman olacağını söyleyemiyoruz ama eğer deprem olursa yine Manisa’da önemli ölçüde can ve mal kaybederiz. Onun için deprem gelmeden önce Manisa’yı deprem dirençli yapalım. ” dedi.

‘İZMİR’DE DE ENDİŞEMİZ VAR’

Prof. Dr. Görür, Türkiye’de son günlerde endişe duyduklarına dikkati çekerek, “Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir’de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir’de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz” diye konuştu.