İzmir Haberleri

Ege Üniversitesi Ailesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Ege Üniversitesi Ailesi  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolasıyla Atatürk Anıtına çelenk sundu.  Çelenk sunma töreninde konuşan Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma hedefiyle atılan bu adım; şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarındandır. Bugün; memleketimizin her vatandaşı sesini özgürce duyurabiliyorsa; tüm bireylerin eşitliğinden, hukukun üstünlüğünden söz edebiliyorsak; kendi ulusal geleceğimizi kendimiz tayin edebiliyorsak; vatanımızın her köşesinde hoşgörü ve barış iklimi mevcutsa; tüm bunlar Cumhuriyet ve değerleri sayesindedir” dedi.

Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu önünde düzenlenen Çelenk Sunma Törenine Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Kutsal Turhan, Prof. Dr. Mehmet Ersan, EÜ Senato Üyeleri, akademisyenler, idari çalışanlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutluyoruz. İnanıyorum ki bu coşku ve heyecan ilelebet her 29 Ekim’de yaşanacak, bu gurur hiç bitmeyecek. Cumhuriyet; istiklal ve istikbali uğruna eşine rastlanmamış bir mücadeleye imza atan Türk milletinin, kazandığı en kıymetli zaferlerden birisidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle bizlere armağan edilen bu zafer, Türk Milletinin onur ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır” diye konuştu. 

Güçlü demokrasi, büyüyen ekonomi, insani ve etik değerler ile uluslararası arenada sahip olduğumuz konumun Milli mücadeleye ve Cumhuriyetimize hayat veren ruha borçlu olunduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “İnanıyorum ki, bu şanlı ruhu canlı tuttuğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti ve milleti, hiçbir engel tanımadan daima daha aydınlık yarınlara doğru yol alacaktır. Bizler, güzel yurdumuzu bölmeye çalışanlara karşı hiç düşünmeden göğsünü siper eden, vatanına ve bayrağına canı pahasına sahip çıkan ataların torunlarıyız. ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm!’ nidalarıyla cepheye mermi taşıyan anaların evlatlarıyız. Yoksulluk ve imkânsızlıklar içerisinde nice fedakârlıklarla bizlere emanet edilen bu vatanı korumak; atalarımızın verdiği destansı mücadelenin kazanımlarına sahip çıkmak hepimizin en asil görevidir. Ege Üniversitesi olarak, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için; Cumhuriyet’e bağlı, çalışan, üreten, düşünen, sorgulayan nesiller yetiştirmek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi. 

Rektör Budak gençlere seslendi

Törende gençlere seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, “Sevgili gençler, Bizler, ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş, milli kültür ve değerlerine bağlı, vatanına karşı sorumluluğunun ve tarihinin bilincinde olan bireyler yetiştirmek için gayret ederken; sizler de Atalarımızın değerli mirasını korumak ve onu yarınlara taşımak için çok çalışmalısınız. Aydınlık bir geleceğin inşasında, siz gençlerimizden beklentimiz çok yüksek. Eğitim; bir toplumu ileriye taşıyacak yegâne unsurdur.  Bu nedenle sizler de, ülkemizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini daha ileri taşıma hedefiyle; kendinizi daima okumaya, üretmeye, bilime adamalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ege Üniversitesi ailesinin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

Bir yanıt yazın