Ege Haberleri

Ege dikkat, sağanak yağmur geliyor! İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar hava durumu

Meteoroloji 15 Mayıs 2019 tarihinde Ege bölgesi için yağmur uyarısında bulundu. Özellikle Ege’nin kıyı bölgelerinde öğle saatlerinde yağmur bekleniyor. İzmir Aydın ve Muğla yağışın yaşanacağı iller olacak. İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar’da hava sıcaklıklar mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredecek. Bölgede hava 28 – 31 derece sıcaklıkta olacak. 

METEOROLOJİ HAVA HARİTASI

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Edirne ve Kırklareli çevreleri, Çanakkale’nin batı ilçeleri, Tekirdağ’ın batı kesimleri, Balıkesir’in kıyı kesimleri ile gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu ile Karadeniz’in kıyı kesiminde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 5 derece artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Orta Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

BÖLGEDE HAVA NASIL OLACAK?

EGE

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir’in kuzey ve batı kesimlerinin, gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 28°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 31°C

Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri, gece saatlerinde kıyıları yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 31°C

Bir yanıt yazın