Genel

Ege dikkat: Bayramda seyahat izin belgesi nasıl alınacak?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise bayramda yasak gelmesi halinde seyahat izin belgesi nasıl alınacağını merak ediyorlar. İşte telefon ve e-Devlet ile seyahat izin belgesi almanın yolları

Bu sene de Ramazan Bayramı’nda corona virüsü ile mücadele devam edecek. Son gelen bilgilere göre ise Ramazan Bayramı için arefeyi de içine alan Perşembe, Cuma, Cumartesi günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınması bekleniyor. Ancak şuan için bir kısıtlama açıklaması yapılmış değil. Peki, kısıtlama saatlerinde seyahat edebilmek için seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Yasağın olduğu saatlerde yolculuğa çıkmak isteyenler ALO 199 üzerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden izin belgesi alarak toplu ulaşım araçları ile seyahat edebiliyor. e- Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapan vatandaşlar işleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e – Başvuru” kısmından “Seyahat İzin İşlemleri” den form doldurması gerekiyor.