Gündem

Ege Denizi’nde Yaşanan Şiddetli Deprem Sonrasında Girit’te Çok Sayıda Bina Çöktü!

Yunanistan’ın Girit adasında AFAD’ın verilerine göre 5,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Türkiye kıyılarında dahi hissedilen depremde birçok bina çöktü. Alınan bilgilere göre çöken binaların altında birçok insan mahsur kaldı. Bölgedeki okullar tedbir amaçlı boşaltılırken, çöken binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Girit’ten Can Kaybı Bilgisi Gelmedi

Saat 09.17 sıralarında meydana gelen sarsıntı AFAD tarafından 5,7 olarak kaydedildi. Derinliği 10 metre olan depremin şiddeti Türkiye kıyılarında da hissedildi. Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü 6,5 olarak bildirdi. Depremin meydana geldiği Girit’te henüz can kaybı bilgisi olmasa da Yunan basınında yer alan haberlere göre, , itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi.

Yunan devlet ajansı olan AMNA’nın haberlerine göre Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu ifade etti. 5,7 şiddetinde meydana gelen depremin ardından saat 09.37’de 4,5 büyüklüğünde bir artçı daha yaşandı. Deprem sonrası can kaybı yaşanmazken gözler Yunanistan’a çevrildi.