Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’ne uyarı: Bu hafta etkili olacak! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 29 Haziran hava durumu raporu resmi internet sitesinde yayımlandı.  Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’ne bu hafta için kritik uyarı yapıldı. Buna göre, bu bölgede yaşayan vatandaşların hafta boyunca etkili olacak sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaları belirtildi. Başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların güneş çarpmalarına dikkat etmesi istendi.

BU HAFTA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin ortalama 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta boyunca etkili olması beklenen sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 35°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 30°C
Az bulutlu ve açık

MANİSA °C, 39°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ordu ve Malatya çevreleri ile Sivas’ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.