Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

Ege Bölgesi’ne kritik uyarı: Kuvvetli olacak! İzmir’de bugün hava nasıl olacak?

Son dakika haberleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Şubat hava durumu açıklaması yapıldı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken, Afyon’a kar yağışı uyarısı yapıldı. Öte yandan kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli olmaları belirtildi.

İZMİR’DE HAVA DURUMU

İzmir’de 17 Şubat bugün bulutlu bir havanın etkili olması beklenirken, ortalama hava sıcaklığı ise 6 derece olacak.

EGE’YE FIRTINA UYARISI

Öte yandan Meteroroloji’den Ege Bölgesi için şiddetli rüzgar uyarısı geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre Ege’de yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE UYARILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege’nin kuzeyi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa’nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Erzincan, Bitlis ve Muş çevreleri ile Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Şırnak’ın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Marmara bölgesi ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege’nin kuzey kesimleri ile Afyon’un doğu çevrelerinin bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -3°C
Çok bulutlu, doğu çevreleri sabah erken saatlerde hafif kar yağışlı

DENİZLİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri sabah saatlerinde hafif kar yağışlı