Gündemİzmir Haberleri

Ege Bölgesi’ne flaş açıklama: Yarın sabah saatlerine dikkat! Kuvvetli olacak

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Ege Bölgesi uyarıldı. Uyarıda, yarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege Denizi’nde fırtınanın etkili olacağı belirtildi. İZDENİZ tarafından uyarının ardından açıklama geldi.

Ege Denizi’ne fırtına uyarısı yapıldı. Açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde (50/75 km/sa) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

İZDENİZ’DEN AÇIKLAMA

İZDENİZ’den yapılan açıklamada ise yoğun yağış ve şiddetli lodos nedeniyle gemilerin iskelelere yanaşmasında yavaşlamaların yaşanabildiği belirtilerek, “İzmir Körfezi’nde yaşanan yoğun yağış ve şiddetli lodos nedeniyle gemilerimizin yanaşma ve kalkış manevralarında ve yolcu iniş binişlerinde güvenlik önlemleri gereği yavaşlamalar yaşanmaktadır. Sefer saatlerinde yaşanabilecek anlık gecikmeler nedeniyle göstermiş olduğunuz hoşgörüye teşekkür ederiz” denildi.