Gündem

Ege Bölgesi’ne flaş açıklama: Kuvvetli olacak! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Ege Bölgesi’nde hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 21 Haziran hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin verilerine göre, Ege Bölgesi’nde öğleden sonra bazı illerde sağanak yağış bekleniyor. Öğleden sonra İzmir, Balıkesir, Aydın ve Manisa illerinin doğu ilçeleri çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR °C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA °C, 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 32°C
Parçalı bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara’nın doğusunda (İstanbul’un Anadolu yakası ve boğaz çevresi, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir’in güneydoğusu), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu ve Karabük çevreleri ile Zonguldak, Düzce, Bartın’ın iç kesimleri ve Kastamonu’nun güneyi), Isparta, Konya, Niğde, Kayseri ve Osmaniye çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı’nın kuzeybatısı, Eskişehir’in doğusu, Afyonkarahisar’ın Doğusu, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş’ın güneybatısı ve Nevşehir’in güneyinde, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimi ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinde bugün (Salı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.