Aydın HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Ege Bölgesi’ne flaş açıklama: İzmir, Aydın ve Muğla dikkat! Sakın dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması yapıldı. Alınan verilere göre, yarın Ege Bölgesi’nde İzmir, Aydın ve Muğla’da kuvvetli yağış bekleniyor. Söz konusu illerde kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU YAYIMLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan 5 günlük hava durumu tahminine göre, perşembe günü Doğu Karadeniz ve Marmara’da Kırklareli, Edirne, Çanakkale ve Ege’de ise İzmir yağış alacak. Yapılan uyarıda ‘Yurdun Batı Kesimleri Yeni Bir Yağışlı Sistemin Etkisine Giriyor!’ ifadeleri yer aldı.

Perşembe yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Perşembe günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Çanakkale ve Trakya çevresinde kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR, AYDIN VE MUĞLA UYARILDI

Cuma günü yurdun batısı gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına giriyor. İstanbul ve çevre illerde yağış kuvvetli olacak. Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de Cuma günü kuvvetli olarak devam etmesi beklenen yağışların, özellikle İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü yağışlar iç kesimleri de etkisi altına alacak. Ankara ve civarında kuvvetli yağış olması öngörülüyor.