Gündem

Ege Bölgesi’ne flaş açıklama: Bu saatlere dikkat! İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 18 Haziran hava durumu açıklaması yapıldı. Hafta sonu plan yapacaklar ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabını merak ediyor. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde iç kesimlerde hava sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra bazı illerde kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa’nın doğu, Kütahya’nın güney, Denizli’nin kuzey, Eskişehir’in güney ve doğu ilçeleri ile Ankara’nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa’nın doğu, Kütahya’nın güney ve Denizli’nin kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DENİZLİ °C, 36°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 32°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA °C, 26°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra güney ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 34°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İL İL UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Edirne, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Isparta ve Burdur’un kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile İzmir ve Manisa’nın doğu, Kütahya’nın güney, Denizli’nin kuzey, Eskişehir’in güney ve doğu ilçeleri ile Ankara’nın batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.