Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriGündem

Ege Bölgesi’ne açıklama geldi: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak ve diğer tüm illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Meteoroloji’den alınan verilere göre, yurdun birçok kesiminde bugün sağanak yağışlı hava hakim olacak. Öte yandan Ege Bölgesi’nde havanın açık geçeceği vurgulandı.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık gece saatlerinde kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C, 23°C
Az bulutlu

DENİZLİ °C, 28°C
Az bulutlu

İZMİR °C, 28°C
Az bulutlu ve açık gece saatlerinde parçalı bulutlu

MANİSA °C, 29°C
Az bulutlu ve açık gece saatlerinde parçalı bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan ile Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL UYARI YAPILDI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Bursa, Çankırı, Kırıkkale, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt, Ankara’nın kuzey ve doğusu ile Antalya’nın doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan ile Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.